Quiz 3. (Answers)

83 6 2
                                        

1. What distinguishes a hobbit's feet from human feet?
Answer: Hobbit's feet are larger and hairier

2. How many dwarves were in the company?
Answer: Thirteen

3. At night what did Beorn turn into?
Answer: Bear

4. What were the names of the 2 youngest dwarfs?
Answer: Fíli and Kíli

5. Of all the hobbits in the Shire, why does Gandalf pick Bilbo to join the quest?
Answer: Gandalf never explicitly said why he had chosen Bilbo to join him and the dwarves in their expedition. Being wise and proud he did not liked to explain his reasons to anyone.

6. Who was the first dwarf that arrived at Bag End?
Answer: Dwalin

7. What did Thranduil want to reclaim from Erebor?
Answer: The Necklace of Lasgalen

8. What is the alternative title to J.R.R. Tolkien's novel The Hobbit?
Answer: There and Back Again

9. Where do the giant spiders live?
Answer: Mirkwood Forest

10. What is the battle at the end of the book called?
Answer: Battle of the Five Armies

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Jul 18, 2020 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

You Know You're LOTR/TH Obsessed WhenWhere stories live. Discover now