1. What is the name of Bilbo's hobbit hole?
Answer: Bag End
2. What happens to trolls when they are exposed to daylight?
Answer: They turn into stone
3. What is Gollum's name for his ring? (Other than "My precious")
Answer: Birthday Present
4. Who kills Smaug?
Answer: Bard the Bowman (Bard of Dale or Bard of Lake-Town)
5. How many children does Bard have? Name them.
Answer: Three. Bain, Sigrid, and Tilda
6. Who is the master of Rivendell?
Answer: Lord Elrond
7. Where does Bilbo choose to live at the end of the novel?
Answer: Back in Bag End
8. At what university was Tolkien a professor?
Answer: Oxford
9. What is the name of the evil wolflike creatures that support the goblins?
Answer: Wargs
10. What evil sorcerer has taken up residence in Mirkwood?
Answer: The Necromancer
YOU ARE READING
You Know You're LOTR/TH Obsessed When
FanfictionYou know you're Lord of the Rings or The Hobbit obsessed when...
